Bangalor, 2019. február 21. Az amerikai légierõ egyik C-17-es Globemaster típusú szállítórepülõgépének hajtómûvét nézi egy katona a 12. Aero India elnevezésû légi és ûrtechnológiai szakkiállításon a dél-indiai Bangalorban 2019. február 21-én. A febuár 24-ig tartó négynapos légiipari szakkiállításon 30 ország több mint 350 gyártója mutatkozik be. MTI/EPA/Dzsagadis Nv
Hirdetések

Egy felszálláshoz készülő utasszállító repülőgép hajtóművébe mászva halt meg egy utas Salt Lake City nemzetközi repülőterén – közölte rendőrség helyi idő szerint kedden.

Hirdetések

A hatósági vizsgálat eddigi megállapítása szerint az utas, aki Denverbe szóló érvényes jeggyel rendelkezett, még hétfőn a terminál egyik vészkijáratán keresztül hagyta el az épületet, majd a repülőtér aszfaltjára érve a légbeszívó nyílásnál bemászott egy utasokkal teli gép nagyméretű hajtóművébe.

A felszálláshoz készülő repülőgép motorjai már működtek, és jégmentesítést végezték, amikor az áldozatot megtalálták, a pilóták gyorsan leállították a motorokat.

A 30 éves férfit a hatóságok már eszméletlenül találták, amikor kihúzták a hajtóműből, megkísérelték az újraélesztést, de az nem járt sikerrel.

Az eset körülményeire és az utas halálára vonatkozó vizsgálat tart, és kiterjed a toxikológiai elemzésre is.

A repülőtéri hatóságokat egy a terminál épületében működő üzlet vezetője értesítette, aki látta, amikor az utas a vészkijáraton keresztül a kifutópályára jutott. A kiérkező biztonsági személyzet a férfi személyes tárgyait, cipőjét és ruháit az aszfalton találták.

Az eset miatt az érintett repülőgép indulását elhalasztották, de Salt Lake City forgalmas nemzetközi repülőterének forgalmát nem akasztotta meg a tragikus incidens Újév napján.