Hirdetések

Alig van kereslet az általuk gyártott termékekre, ezért kellett elküldeni a salgótarjáni Bumchun Precision Hungary Kft. gyárából hatvan dolgozót – állítja a Világgazdaság a cég ügyvezetőjére hivatkozva. A dél-koreai hátterű társaság a munkavállalókkal történt közös megegyezéssel bontott szerződést.

A cég által kezdeményezett elbocsátás híre országszerte felkapottá vált, mert korábban milliárdos állami támogatást kapott munkahelyek teremtésére. A vállalat vezetője egy internetes fórumon reagált a kritikus hozzászólásokra.

Az autóiparban tapasztalható nehézségek az akkumulátorgyár működésére is kihatottak, a salgótarjáni gyár termékei iránt nem nőtt idén a kereslet

– írta internetes közleményében Kim Ho Youn cégvezető. Hozzátette: működésük az állami támogatások felhasználásával összhangban szabályosan történik, jelenleg is 742 munkavállalójuk van, aki többsége magyar, ezért a támogatásként szabott feltételek folyamatosan megvalósulnak.

A Bumchun Precision Hungary Kft. több mint 13 milliárd forintos beruházással épített új üzemet 2020-ban Salgótarjánban, ahol alumínium akkumulátorcsatlakozókat készítenek elektromos járművekbe.