Hirdetések

Két hete a Megafon rádióban jelentette be Rétság polgármestere, hogy végre megkezdődik egy új áruház bekötő útjának építése. A város vezetője akkor úgy nyilatkozott, hogy január 10-én indul a munka, és már a bevásárlóközpont neve is nyilvánosságra kerülhet.

Mezőfi Zoltán a rádió adásában mondta el, hogy már hosszú ideje húzódik egy új áruház építése Rétságon, de szavai szerint még mindig nem hivatalos, hogy mit kapnak. A polgármester szerint a városnak nincs köze ahhoz, hogy ki és mit fog felépíteni a MOL töltőállomás közelében. Az általa körülírtak szerint valójában nem egy áruházlánc áll az ügy mögött, hanem egy máig ismeretlen befektető, aki még az önkormányzattal sem tudatta, melyik márka számára készül a létesítmény.

Mezőfi Zoltán korábban azt mondta: az áruházhoz a 2-es útról leágazó bekötőút fog majd elvezetni, az építkezést egy hosszú engedélyeztetési folyamat előzi meg. Néhány hete jelentette be hogy január 10-én megkezdődik az útépítés, de mégsem így történt. Az ipolyinfo.com megtudta: a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt egyelőre elhalasztották az építkezést. A polgármester szerint ha jó idő lesz, biztosan hozzáfognak az út kialakításához.

Hozzátette: hamarosan a találgatások is véget érhetnek, és kiderül, hogy melyik áruházlánc telepedik be a Nyugat-nógrádi kisvárosba. Tavaly még az Aldi és a Lidl nevét emlegették a városban, végül egy harmadik márka, a Penny Market mehet Rétságra – de még ez is bizonytalan, mondta Mezőfi.