Hirdetések

Az új üzemeltető szerint nincs gond a balassagyarmati köztemető hulladéktárolóinak ürítésével, csak az átmeneti időszakban adódhatnak rövid ideig tartó félreértések. A társaság az új rend használatára ösztönzi a sírkertek látogatóit.

Két fotót is kapott az ipolyinfo.com szerkesztősége még decemberben a helyi köztemetőben lévő csordultig megtelt hulladéktárolókról. Olvasóink arra kértek minket, hogy tájékozódjunk, miért nem szállítják el a szemetet. Negyed éven belül ez a második eset, amely során gondok vannak a gyarmati temető hulladékkezelésével.

A balassagyarmati köztemető üzemeltetésével a közelmúltban megbízott Váci Egyházmegyei Temetőüzemeltető Kft. ügyvezetője érdeklődésünkre ismertette: tudomása szerint nincs gond a hulladékkezeléssel, annak gondnoka folyamatosan figyeli a tárolókat.

Szendrői-Kovács Kristóf szerint a félreértés abból adódhat, hogy szeretnék megszüntetni a beépített nagy kapacitású betontárolókat. Mint mondta: a betongyűjtőkből nehezen tudják kiemelni a szemetet, ezért el fogják azokat bontani. Helyettük már most is a kihelyezett konténerek használatára ösztönzik a látogatókat.

Hozzátette: a kihelyezett gyűjtőkonténerekből hetente szállítja el a szerződött balassagyarmati szolgáltató a szemetet.