Hirdetések

A miniszterelnök a Kossuth Rádióban többek között arról beszélt, hogy Robert Fico szlovákiai miniszterelnökkel megállapodtak a határtérségek fejlesztéséről. Orbán Viktor szóhasználata szerint a cél az, hogy a határ mentén élők életminősége javuljon.

Speciális élethelyzet egy országhatár közelében élni – mondta a magyar miniszterelnök ma reggel a Kossuth adón. Orbán Viktor szokásos heti rádióinterjújában kiemelte a Robert Fico szlovákiai miniszterelnökkel ezen a héten történt budapesti találkozót.

Orbán Viktor azt mondta, Robert Ficóval sok vitája volt korábban, de azokat szinte kivétel nélkül megoldották, „mára lényegében csak pozitív elemei maradtak a szlovák-magyar kapcsolatoknak”.

Kitért arra, hogy a szlovák-magyar határon több mint tíz év alatt negyvenre növelték a határátkelők számát. Abban szlovák-magyar egyetértés van, hogy a határmenti élet egy speciális élethelyzet. Ha a határ elválaszt, az rossz, ha összeköt, az jó, ezért most létrehoztak egy munkacsoportot, amely kidolgoz egy javaslatcsomagot a határ mentén élők életminőségének további javítására – közölte Orbán Viktor.
„Jó évkezdet volt, aligha kaphattunk volna biztatóbb vendégeket, mint a szlovák miniszterelnök” – fogalmazott.