Hirdetések

Dr. Nógrádi Gergely, valamint a salgótarjáni Balassi Bálint Könyvtár kapták idén a Nógrád Vármegye Madách Imre-díjakat. Ma délután az író születésének évfordulója alkalmából Balassagyarmaton vette át kitüntetését Dr. Nógrádi Gergely főkántor, operaénekes, író, újságíró, valamint a Balassi Bálint megyei könyvtár képviseletében Molnár Éva igazgató.

Az díjazottakat Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár köszöntötte, aki ünnepi beszédében kiemelte: Nógrád vármegyei díjat nemcsak kapni, de átadni is megtiszteltetés, mert ez az a hely, ahol hűségesen védik és őrzik az író munkásságát. Hozzátette: Balassagyarmaton olyan közösséget lát, amelynek tagjai tisztelik Madáchot, mert nagyra tartják örök üzenetét, amelynek középpontjában a család nemzetmegtartó ereje áll.

Nógrádi Gergely operaénekes, kántor, író, újságíró (b) átveszi a Nógrád Vármegyei Madách Imre-díjat Fülöp Attilától, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkárától a Madách Imre születésének 201. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Balassagyarmaton. (fotó: MTI/Komka Péter)

A díjátadó ceremónia előtt az író Köztársaság téri szobrát is megkoszorúzták, majd a balassagyarmati Madách Imre Városi könyvtárban a Horváth Endre-díjat is átadták. Idén idősebb Telek Zoltán festőművész érdemelte ki az elismerést, aki főként Nógrád vármegyét és az Ipoly folyót ábrázolja műveiben.