Hirdetések

Egy 44 éves férfi az iskola közelében lévő lakóhelyén árulta a füst elnevezésű új pszichoaktív anyagot. A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói véget vetettek az illegális tevékenységnek.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói ébresztették január 23-án kora reggel a 44 éves salgótarjáni lakost. A korai látogatás oka nem más volt, mint hogy a férfi ellen megalapozottá vált a gyanú, hogy lakhelyén rendszeresen füst nevű, új pszichoaktív anyagot árusít. A jogellenes cselekményt azzal tetézte, hogy mindezt egy tanintézmény közelében végezte. A vásárlók otthonában keresték fel a férfit, aki számos alkalommal adott át részükre fehér, por állagú, kábító hatású szert ellenértékért cserébe.

A rendőrök a férfi lakhelyén kutatást tartottak, amely során az ingatlan melletti fészerben – elrejtve – előre kiporciózott, eladásra szánt droggyanús anyagokat tartalmazó paketteket találtak és foglaltak le. Az anyag vizsgálata után a kirendelt igazságügyi vegyész szakértő megállapította, hogy N-etil-norpentedron hatóanyagot tartalmaz, amely új pszichoaktív anyagnak minősül. A fogyasztókkal szemben folyamatban lévő eljárásban az igazságügyi toxikológus szakértő pedig kimondta, hogy a vásárlók szervezetében szintén az a hatóanyag mutatható ki, amely megegyezik a gyanúsított által árult szerrel.

Forrás: youtube.com

Az egyenruhások vagyonvisszaszerzés keretében pénzt és különböző értéktárgyakat – televíziókat, mobiltelefonokat, laptopot – foglaltak le.

A salgótarjáni nyomozók elfogták, előállították a férfit, és oktatási, köznevelési, gyermekjóléti vagy gyermekvédelmi feladatok ellátására rendelt épület területén, illetve annak közvetlen környezetében kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett és kóros szenvedélykeltés vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, amely során a bűncselekmény elkövetését elismerte. A hatóság tagjai a salgótarjáni lakost őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Hirdetések