Két település négy helyszínére indult 11 autóval 30 rendőr, és két kutya. Csörögi és erdőkertesi címeken realizáltak, négy embert elfogtak, kristályt és marihuánát lefoglaltak.

A csörögi és környékbeli kábítószer-kereskedelemhez szorosan kapcsolódó Ny. János volt a legfőbb célszemély. A Pest vármegyei felderítők gyanúja szerint terjedelmes ügyfélkört látott el egy ideje kristállyal és fűvel.

A rendőrök a hónapokkal ezelőtt befutott információból minden lehetséges módon igyekeztek megalapozott gyanút erősíteni. Az akciót 2024. január 23-ra időzítették, megszervezték a létszámot, a technikát, a művelet minden apró részletét. A rajtaütésekben – rajtuk kívül – kivették részüket a vármegyei bűnügyesek, a MEKTO egységei, gödöllői, váci kollégák, valamint két kutyavezető – társaikkal.

Hajnalodott, amikor az addig békésen alvók házánál nyíltak az ajtók és betódultak a rendőrök. Ellenállás fel sem merült, a bilincselést és az előállítást problémamentesen intézték. A kutatások után tömött bűnjelzacskókkal távoztak a helyszínelők. Akadt benne digitális mérleg, delta-9-THC vegyületet tartalmazó marihuána, N-etil-norpentedront tartalmazó, új pszichoaktív anyagnak minősülő kristály, őrlő, füves cigaretták, mobiltelefonok, meg több százezer forint.

Három – a továbbiakban szabadlábon védekező – férfit kábítószer birtoklása vétségével gyanúsítottak meg. Az őrizetbe vett Ny. Jánost kábítószer-kereskedelem bűntettével – nem tett vallomást, letartóztatását kezdeményezték.

Forrás: youtube.com

A további eljárást kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

Hirdetések
Hirdetések