Hirdetések

Nem beszélhetnek a váci önkormányzati képviselők az elkezdett, de be nem fejezett Vác Deákvári főút felújításáról, állítólag arról csak a polgármester mondhat érdemi újdonságokat – hangzott el a Megafon rádióban. A polgármester állítja: ő sem tud semmit.

Ősz óta húzódik az egyik utca felújítása Vácon, nyitott munkagödrök állnak az úton – a rádió információja alapján hibás közműtérkép hátráltatja az építkezést. A Megafon megtudta: az út alatti vízhálózat cseréje a rekonstrukció határidejét is kitolja, de azzal előzetesen nem terveztek.

A munkát végül leállították, mert tél lett. A rádió a helyi önkormányzati képviselőt kereste fel, aki a polgármesterhez irányította a riportert. Vác városvezetője kérdésre válaszolva azt mondta, hogy ő sem tud érdemit mondani a témában és nem is ő dönti el, hogy mi a fontos, amiről beszélni kell.

A váci polgármester szájzárrendeletet vezetett be a településen, ami meggátoltja, hogy még a saját önkormányzati képviselői is nyilatkozzanak a települést érintő kényes kérdésekről, az ő engedélye nélkül – ezt már a váci Fidelitas elnöke mondta, miután a városvezetők nem tudtak válaszolni a feltett kérdésekre.

Nem szokás télen utat felújítani. Ők elkezdték, és december 15-re ígérték, hogy vége. Egy vízvezeték okoz gondot, de az, hogy semmit sem mondanak erről, nem meglepő, mert szájzárrendelet van, a polgármester senkinek sem engedi, hogy engedélye nélkül nyilatkozzanak.

Szabó Csaba hozzátette: nem lehet pontosan tudni, hogy a Deákvári főút aszfaltozása mikor készül el, a városházán nem beszélnek ilyenekről.