Hirdetések

Civil szervezettel erősíti a gyakorlati oktatási lehetőséget egy balassagyarmati ipari mester, aki a helyi szakképző iskolával együttműködve támogatja a minőségi oktatást Balassagyarmaton. Szandai Attila a Megafon rádiónak beszélt a részletekről.

Az elméleti tudás megszerzése mellett minden tanuló számára fontos a gyakorlat megszerzése ahhoz, hogy a piacon érvényesülni tudjon, ehhez szükséges, hogy az elérhető modern eszközök is rendelkezésre álljanak – mondta Szandai Attila, a most alakult Duális Képzéssel A Jövő Szakembereiért Egyesület elnöke a Megafonban.

A mester szerint évről évre új tudásanyag és újabb eszközök is megjelennek, amikkel az oktatási rendszerben is fontos lépést tartani. Szandai szerint az oktatási célok magas minőségű elérésének egyik kulcsa, hogy legyen helyben elérhető lehetőség a fejlesztésekre. A létrehozott civil szervezet ebben lehet kulcsfontosságú, mert a hasonló elveket valló tagokkal könnyen tudnak újabb pénzügyi támogatásokat bevonni a gyakorlatok finanszírozásába.

Szandai úgy véli, hogy többek között a festő, ács és szigetelő szakterületeken tudnak majd jelentős fejlesztéseket elérni az egyesület közreműködésével.