Hirdetések

Bujtor István még főszereplőként sem tudta elintézni, hogy saját gyermeke játszhasson a sokak által kedvelt magyar filmben, a Pogány Madonnában – többek között ezt is felidézte múltbeli emlékei közül a színész fia az alkotás diósjenői bemutatóján. Bujtor Balázs az újonnan indult helyi filmklub vendégeként vett részt a vetítésen, ahol ötvenen nézték meg az 1980-ban forgatott akció-vígjátékot.

A filmvetítés utáni beszélgetés során a filmhez fűződő gyermekkori emlékeiről mesélt a néhai színész fia: kiderült, hogy a főhőst ő játszotta volna, azonban amikor az első próbát rendezték, nem mert megszólalni, ezért nem kapta meg a szerepet.

Bujtor Balázs a Pogány Madonnával. (fotó: Pál Gábor)

A Megafonnak azt is elárulta Bujtor Balázs, hogy a film sikerét az érezhető szeretet adja, mert visszaemlékezése szerint boldog és vidám lelkülettel készítették azt. Úgy érzi, minden szereplő a magáénak érezte a történetet, benne a csodálatos balatoni helyszínekkel. Bujtor hozzátette: akkoriban több mint 1millió 200 ezren látták, és azóta legalább 5 millióan nézhették meg újra.