Hirdetések

Újabb túrára indult a balassagyarmati extrém sportoló, Kovács László, alias XLaci. Az extrém kalandjairól híres túrázó ezúttal Malajziába utazott tegnapelőtt, hogy két hetet töltsön el a Kenyir tavon. SUP-pal járja körbe a vadon vizét, útja során azt fog enni, amit éppen talál. Laci a Megafon rádiónak adott interjút indulása előtt.

Egy mesterséges víztározó az a tó, amelynek 260 négyzetkilométeres felületén számos sziget is megtalálható, ezek között fog egy felfújható SUP-pal közlekedni Kovács László extrém sportoló . A teljesítménytúrára némi élelmet vitt magával, ami elmondása szerint az első két napra lesz elég, a bő két hétre szükséges energiát az őserdőben és a tóban kell megtalálnia. Az éjszakát pedig ott tölti, ahol éppen az este éri őt. Hozzátette: arra számít, hogy főleg a tűzgyújtás fog számára nehézséget okozni, mert nagy páratartalomra és gyakori esőzésekre kell számítania az Egyenlítő környékén, emellett éjjel-nappal harminc fok körüli hőmérséklet lesz.

Laci repülőgépe január 29-én szállt fel. (fotó: fb.com)

Kovács László a Megafonban a motivációról is beszélt. Szerinte az embernek vissza kell nyúlni a gyökerekhez, és szükséges a természet erejét megtapasztalni. Állítása szerint olyan szellemi utazás ez, ami megtanítja neki, hogy ő is csak egy alkotóelem a Földön és valójában nem a tápláléklánc csúcsán lévő fejlett egyed – utalt ezzel arra is, hogy a maláj vadonban hozzá képest erősebb élőlények is várják majd, s a találkozás eredménye sohasem tudható előre.

XLaci járműve két hétig egy ilyen sup. (fotó: fb.com)

Laci idén tölti be ötvenedik életévét, születésnapja éppen a túra végén lesz, meglehet, hogy már a repülőgépen ülve, vagy talán Magyarországon köszönthetjük őt ebből az alkalomból is.