Hirdetések

Harmincan vettek részt a hétvégi demonstráción, amelyen a főút kijavítását követelték a résztvevők. A szervező szerint, ha nem érti meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt., hogy életveszélyes az útjuk, akkor megint tüntetni fognak.

Mócz Zoltán önkormányzati képviselő a Megafon rádiónak árulta el, hogy miután a polgármester szava kevés volt, muszáj más eszközt választaniuk. Hiába kérik, hogy állítsák helyre azt a főutat, ami a háromszáz fős faluba vezet, nem történt meg. A békés tüntetésre harmincan mentek el, akik az út szélére parkolva próbálták meg felhívni az arra járók figyelmét. A szervező reménye szerint ezt követően történni kell valaminek, ellenkező esetben arra is hajlandók, hogy több falu lakosságát is demonstrációra hívják.

A Megafonnak kedden nyilatkozott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád vármegyei igazgatója, aki elmondta, hogy egy országos érvényű szabályzat szerint dolgoznak.

A négy számjegyű utak közül a nagy forgalmúakkal kezdjük a munkát, ilyen a 2108-as Balassagyarmat – Galgaguta összekötő út, amelynek öt szakasza is benne van TOP Plusz (pályázat – a szerk.) kiírásban, és miután a feltételek biztosítottak, utána haladunk tovább. Sajnos, mivel a csesztvei egy kis forgalmú, öt számjegyű út, ezért saját keretünk terhére, ütemezetten árok-, padkajavítás és kátyúzási beavatkozás történhet. Felújítás csak később jöhet szóba, mert a fél úthálózat olyan állapotban van, mint ez.

– ismertette Lehel Zoltán vármegyei igazgató a közútkezelés részleteit. A felújítási tervekre vonatkozóan Lehel rámutatott arra is, hogy korábban is közölték, hogyan folytatják a felújításokat Nógrádban a közeljövőben, ezek minden eleme publikus, csak attól függ az időzítés, hogy éppen mennyi pénz van azok kivitelezésére.

Információnk szerint Kalmár Attila, Csesztve polgármestere nem kapott tájékoztatást arról, hogy a helyiek tüntetni akarnak, vele senki sem egyeztetett arról, hogy milyen álláspont kialakítása lenne a megfelelő az ügy előmozdítására.