Hirdetések

Brutális gyilkosság történt Salgótarjánban: egy nő saját édesanyját gyilkolta meg. Miután végzet szörnyű tettével, lefeküdt aludni. Másnap telefonon jelentette be, hogy ő a gyilkos. A vádlott a ma kezdődött balassagyarmati tárgyaláson azt mondta: folyamatosan gyógyszerek hatása alatt volt, nem emlékszik semmire sem.

71 alkalommal szúrta meg édesanyját az a nő, aki a lakása konyhájában egy hosszú kést használt arra, hogy hason, mellkason, nyakon, arcán és lábon szúrja őt. A gyilkos erősen ittas volt már ekkor. Aztán a konyhában hagyta földön fekvő anyját, majd bement a szobába és elaludt. Másnap reggel felébredt, rátalált édesanyja holttestére a konyhában, majd telefonon bejelentette, hogy megölte. Évek óta rossz viszont ápoltak egymással.

A 2022 márciusában történt eset tárgyalása ma kezdődött meg a Balassagyarmati Törvényszéken. A tárgyaláson a vádlott büntetés-végrehajtási kísérettel érkezett, aki azt nyilatkozta, hogy egész nap aludt és gyógyszerek hatása alatt volt az esetkor. A tanúk között volt a vádlott keresztlánya is, aki a bírónővel folytatott beszélgetés során rosszul lett, így 5 perc szünetet rendeltek el, majd a bírónő megkérdezte a tanútól, mikor beszélt aznap a vádlottal. A lány egy alkalomra emlékszik, azonban a híváslista alapján aznap többször is beszéltek egymással. A másik két tanú a vádlott szomszédjai voltak, akik 6-7 lakással laknak távolabb az elkövetőtől, az üggyel kapcsolatban érdemben nem tudtak nyilatkozni.
A pszichológiai szakértő elmondta, hogy a vádlottat beszűkült és depresszív állapot jellemezte, nehezen nyit az emberek felé. Későbbiekben bűntudati elemek jelentek meg nála, a pszichológiai vizsgálat során depresszív állapotot mutattak ki a nála. A vádlott nem ismerte be bűnösségét, ítélet a későbbiekben várható. A következő tárgyalás márciusban lesz.