Hirdetések

A Rétsági agglomerációba tartozó Bánk, Rétság és Tolmács települések mintegy 5,5 milliárd forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyertek el, Tolmácson eddig nem volt ilyen hálózat.

Szennyvízrendszer építésére nyert közös támogatást Bánk, Tolmács és Rétság. A három Nógrád vármegyei település 5,5 milliárd forintot fordíthat erre az infrastruktúrára. Tolmács polgármestere elmondta: a község már régóta szerette volna ezt a problémát megoldani. Hajnis Ferenc úgy fogalmazott: a beruházás hosszútávon fogja szolgálni az ott élőket, ezzel évtizedeken keresztül biztosítva a szennyvíz biztonságos ártalmatlanítását. A polgármester hozzátette: a vízjogi tervek elkészülése után lakossági fórumot tartanak, ahol a település lakóinak felvázolják a terveket és ismertetik a beruházás előnyeit is.

A beruházás célja Bánkon új térségi eleveniszapos biológiai szennyvíztisztító telep létesítése mellett a hiányzó település részeken szennyvíz csatornahálózat kiépítése, teljeskörű szennyvíz csatornahálózat építése Tolmácson, Rétságon pedig a meglévő szennyvíz hálózat rekonstrukciós munkáinak elvégzése.