Hirdetések

Nem tetszett a balassagyarmati baloldal önkormányzati képviselőjének, hogy nem valósíthatja meg ötletét, amiről kiderült, hogy szabálytalan is. Egy buszmegálló kialakítása miatt Győri János, a Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesület (SZAB) baloldali pártszövetségének tagja nem várt helyről kapott kritikát.

Balassagyarmaton 2021-ben építettek meg több mint 40 helyen új buszvárókat. Az építésre kiírt önkormányzati pályázatot a reklámfelületek bérbeadásával is foglalkozó Publimont KFT. nyerte meg. A társaság vállalta, hogy mindenhol fedett várakozóhelyet létesít, és bérleti díjat is fizet Balassagyarmatnak. Cserébe megkapta a buszmegállók hirdetési felületeit 15 évre.

A munkálatok befejezése után, 2022-ben jutott eszébe Győri János ellenzéki önkormányzati képviselőnek, hogy lakók kérésére egy újabb fedett megállót kellene létrehozni a Május 1. utcában, amit egy év alatt sem sikerült elintéznie. Győri az önkormányzati ülésen beszélt arról, hogy az önkormányzati vezetés nem tartja be az ígéretét.

Szabálytalanul is megépítené a megállót a körzeti képviselő. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Huszár Péter alpolgármester akkor azt mondta: Győri János elkésett és amit kért, az szabálytalan. Magyarázata szerint minden képviselő tudott az építkezésről, akkor Győri nem javasolta ezt, csak utána állt elő a kéréssel. Huszár azt mondta: nem igaz, hogy az önkormányzat akadályozza őt.

Az alpolgármester az ipolyinfo.com érdeklődésére kifejtette:

Győri János szabálytalan kérést akart átvinni az önkormányzaton, mert amikor megvizsgálták az ötletét, kiderült, hogy a buszmegállót nem lehet az általa kért elvárás szerint felépíteni. A hatóságok véleményezték az ötletét, úgy látták, hogy a közlekedési rendelkezések miatt szabálytalan lenne megvalósítani ott a fedett buszvárót.

A Május 1. és a Jeszenszky utcák sarkán lévő jelenlegi buszmegállót a hatósági állásfoglalások szerint nem lehet fedéssel ellátni, mert annak elhelyezkedése gátolja a szabad kilátást. Azonban Győri szerint a buszváró üveg felülete nem zavarna senkit.

Önkormányzati képviselőtársa, Hajnal Sándor is beszállt a vitába, aki jogi anyagokat is küldött Győri Jánosnak az interneten.

Győri János megsértődött azon, hogy a szabályok elolvasására kérte őt képviselőtársa. (forrás: fb.com)

Győri János visszaszólt Hajnalnak és próbálta rendre utasítani azzal, hogy ő csak a saját választókörzetének dolgaiba szóljon bele. Hajnal Sándor erre úgy reagált: még Győri Jánosnak is be kell tartania az érvényes szabályokat, hiába ígérte meg a lakóknak, hogy a szabálytalan megoldást elintézését.