Hirdetések

Dr. Laczkó Tamás jelenlegi megbízott főigazgató és Dr. Boczek Tibor, a pásztói kórház menesztett, majd végül mégis maradó igazgatója pályázhat a Nógrád vármegyei kórház főigazgatói pozíciójára – tudta meg szakmai körből az ipolyinfo.com. Várhatóan májusban döntenek az új vezetőről.

Nyugdíjba vonult dr. Szabó Géza, aki 2023. december 31-ig vezette a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórházat. Másnaptól megbízott vezetőként dr. Laczkó Tamás irányítja a területen működő intézetek működését mindaddig, amíg végleges kinevezését átveszi majd az új főigazgató.

Az Egészségügyi Közlönyben múlt héten közölték, hogy a főigazgatói munkakör 4 évre szól, amit pályáztatás nélkül egy alkalommal meghosszabbíthatnak. A főigazgató feladata és felelőssége az intézmény vezetése, az intézmény Alapító Okiratában, Szervezeti és Működési Szabályzatában meghatározott feladatok, tevékenységek ellátásának, valamint az intézmény működésének jogszabályokban, intézményi költségvetésben foglaltaknak, illetve az irányító szervek által meghatározott követelményeknek és feltételeknek megfelelő biztosítása. A főigazgató ellátja a kórház egyszemélyi
képviseletét, illetve az egyszemélyi felelős vezető feladatkörébe tartozó feladatokat.

A pályázás feltétele többek között egyetemi szintű végzettség, mesterképzési szakon szerzett egészségügyi menedzser szakképesítéssel vagy egészségügyi (szak)menedzseri képesítéssel vagy egészségügyi menedzsment szakirányú továbbképzési szakon szerzett képesítés, legalább ötéves vezetői gyakorlat (ebből legalább 4 év egészségügyi intézményben szerzett felsővezetői vagy középvezetői gyakorlat) és a büntetlen előélet.

Információnk szerint Nógrád vármegyében jelenleg két olyan szakember felelhet meg biztosan a feltételeknek, ami feljogosítja őket a pályázásra: a jelenleg megbízott vezetőként tevékenykedő dr. Laczkó Tamás, valamint a pásztói kórház vezetője dr. Boczek Tibor. Utóbbiról az is kiderült, hogy még decemberben menesztették volna, azonban a döntés előtti pillanatban kihúzták a nevét arról a méretes listáról, amelyen többek között a balassagyarmati kórház igazgatója is rajta volt. Dr. Tóth Juditnak a rossz közmegítélése miatt távoznia kellett.

A főigazgatói pozíció betöltéséről az egészségügyért felelős miniszter, vagyis Pintér Sándor belügyminiszter dönt majd.

FRISSÍTÉS

Az ipolyinfo.com áprilisban szavazást indított a két pályázó népszerűségéről. Ön szerint ki alkalmasabb a főigazgatói pozíció betöltésére? Szavazzon a panelen!