Hirdetések

A Pásztói Rendőrkapitányság nyomozói elkaptak egy elfogatóparancs alapján körözött 18 éves férfit, aki több vagyon elleni bűncselekményt követett el Kállón.

Hirdetések

A megalapozott gyanú szerint a férfi és 16 éves testvére február közepén a településen kifeszítette egy családi ház bejárati ajtaját, és onnan fűkaszát és sövényvágót vittek el, amit aztán értékesítettek. Nem sokkal később ugyanezzel a módszerrel egy másik házba is betörtek, mivel azonban ott értéket nem találtak, ezért kitörték a melléképület ablakait, majd onnan kéziszerszámokat loptak el. A két tolvaj tovább folytatta bűnös ténykedését a településen, és nem voltak válogatósak. A testvérpár egy udvarról fát lopott, míg egy épületből tisztító- és tisztálkodószereket, valamint csaptelepet és vízszereléshez használt eszközöket vittek magukkal. A zsákmányolt értékek egy részét eladták, amit megélhetésükre költöttek. A hatóság tagjai a lopott tárgyak egy részét megtalálták és lefoglalták.

A pásztói rendőrök az idősebbik körözött férfit elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. Fiatalkorú testvérét jelenleg is keresik a nyomozók.