Hirdetések

Nem sokáig élvezte a szabad levegőt az a 20 éves, Diósjenőn élő fiatalember, aki szabadulása után újabb bűncselekményeket követett el.

Mint arról korábban hírt adtunk, a 20 éves férfit több bűncselekmény elkövetése után február 28-án fogták el a rétsági rendőrök, és őrizetbe vették. A férfi a rendőrségi fogdából szabadulása után, március 1-én hajnalban betörte egy pékség ajtajának üvegét Salgótarjánban, és elvitte az üzletből a pénztárgépet, benne 20 000 forint váltópénzzel. Cselekményével 60 000 forint lopási és 100 000 forint rongálási kárt okozott a tulajdonosnak.

Szintén ezen az éjszakán a városközpontban lopási szándékkal betörte két személygépkocsi oldalüvegét, de azokból semmit nem tudott elvinni. Egy harmadik, nyitott ajtójú autóból egy zenedobozt emelt el 15 000 forint értékben, amelyet egy ismeretlennek adott el. Az így szerzett pénzből hazaindult. Rétságon leszállva a buszról a helyi barátaival italozni kezdett, hogy megünnepelje szabadulását, de hamar elfogyott a muníció a bulizáshoz, így ismét útra kelt.

A férfi még március 1-én este Rétságon nézett ki egy büfé-falatozót, amelynek a bejárati ajtóüvegét betörve jutott be az épületbe, és onnét pénzt, szeszes italokat és egy mobiltelefont vitt el közel 230 000 forint értékben. A rongálással 50 000 forint kárt okozott. Tovább folytatta a bulizást a barátainál, Rétságon, de 2-án este ismét lopási szándékkal visszatért ugyanahhoz a büféhez. Újra megpróbálta betörni az időközben ideiglenesen megjavított bejárati ajtót, azonban megzavarták őt, így üres kézzel menekült egy közeli ház udvarára, ahol egy nyitott autót talált, a tulajdonosa még az indítókulcsot is benne hagyta. A 20 éves fiatalember az autót „elkötve” a szántáson keresztül próbált egérutat nyerni az őt már kereső rendőrök elől, de a járművel árokba hajtott, és megsérült. Még ekkor sem hagyott fel a meneküléssel, és próbált elfutni, de a rétsági járőrök elfogták.

A baleset során szerzett sérülései miatt munkatársaink intézkedtek a férfi orvosi ellátásól, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.