Hirdetések

Nem találja önkormányzati képviselő-jelöltjeit a balassagyarmati baloldali, ellenzéki tömörülés. Információnk szerint még keresik azokat, akik a Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesület (SZAB) nevű baloldali párttömörülés nevében indulnának a választáson.

Nem folytatja tovább politikusi pályáját Lombos István baloldali önkormányzati képviselő – tudta meg az ipolyinfo.com az ellenzéki pártokat tömörítő Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesület tegnapi tanácskozása után. Lombos, aki a Magyar Szocialista Párt (MSZP) egykori országgyűlési képviselője, majd a város polgármestere, végül ellenzéki önkormányzati képviselője volt, 2024-ben kiszáll az önkormányzatból és nem folytatja az aktív politizálást – tudta meg lapunk.

Az is kiderült, hogy Lombos István egyéni önkormányzati képviselő körzetében a MSZP helyi „nagyágyúját” kívánják indítani a nyári önkormányzati választáson. A hosszú ideig a szécsényi MSZP ügyeit intéző Borenszki Ervint szeretné Lombos István helyén látni a SZAB.

Borenszki Ervin (b) és mellette jobbra Lombos István egy korábbi rendezvényen. (fotó: fb.com)

Úgy tudjuk, ebben nincs vita az érdemi döntést előkészítő MSZP és a Demokratikus Koalíció között. Azonban több kerületben jelenleg semmilyen jelöltje nincs a baloldali tömörülésnek. Mint megtudtuk, azért nevezik Borenszkit „nagyúgyúnak”, mert jelenleg is jó kapcsolatokat ápol az MSZP budapesti központjával, amelytől a baloldal nyerése esetén kedvező befolyást várnak Balassagyarmat javára.

A Fidesz-KDNP két hete megnevezte polgármester-jelöltjét, majd egy héttel később a teljes önkormányzati képviselő-jelölti névsort is közzétette. Csach Gábor polgármester-jelölt 100 nappal a választások előtt úgy fogalmazott: a polgári oldal készen áll.