Hirdetések

Győrben, Szigetszentmiklóson és Dunakeszin nem sikerült megegyezni a közös ellenzéki jelölt személyéről, a Momentum ezekben a városokban az előválasztástól is elzárkózik, és ezzel az ellenzék győzelmét veszélyezteti – mondta Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője szombati online sajtótájékoztatóján.

Varju László kiemelte: a DK azt kezdeményezi, hogy a Momentum ne zárkózzon el az előválasztástól, hagyja hogy a választók döntsenek a közös ellenzéki jelöltekről Győrben, Szigetszentmiklóson és Dunakeszin.

Akinek fontos az igazság, kimondja: ezekben a városokban veszíteni fog az ellenzék, ha nem egy közös jelöltet indít

– fogalmazott a képviselő.

Hozzátette: ezért a DK arra kéri a Momentumot, hogy ne csak szavakban támogassák az előválasztást, hanem a gyakorlatban is.

Tartsák magukat ahhoz, amit számtalan alkalommal mondtak a nyilvánosságban, miszerint előválasztás-pártiak. „Ne féljenek a választók akaratától, adják az emberek kezébe a döntést” – szólította fel a képviselő a Momentumot.

Varju László hangsúlyozta: 2019-ben éppen azért sikerült Budapesten, és egy sor többi városban megverni a Fideszt, mert mindenütt közös, ellenzéki jelöltet indítottak.