Hirdetések

Idén is a március 15-i nemzeti ünnepen adták át Balassagyarmat Fiatal Példakép-díjait és a Balassagyarmat Közösségéért-díjakat. Idén a Madách Filmszínházban rendezték meg a díjátadó ceremóniát, ahol hatan vehették át az elismerő kitüntetéseket.

Balassagyarmat Közösségéért-díjat kapott a Kertész István Alapítvány, a magyar és az egyetemes zsidó kultúra közös értékének, a balassagyarmati zsidó örökségnek, harminchárom esztendeje színvonalas őrzője, gondozója, közkinccsé tevője, melyet töretlenül és tudományos szisztematikával épített fel, folyamatosan fejlesztett.

Szintén Balassagyarmat Közösségéért-díjas lett Mahót Pálné, helyi vállalkozó, a Re-formáló Egyesület helyi szervezetének tagja. Balassagyarmaton a Deák Ferenc utca 2. szám alatt létesített „Enni adok” ételdobozt a létrehozásától, minden nap feltölti ételadománnyal. Küldetésének érzi, hogy támogassa a rászorulókat,  az egyik legaktívabb tagja az egyesületnek, évek óta töretlenül segíti a hátrányos helyzetben lévő embereket.

Balassagyarmat Közösségéért-díjat kapott Pintér Tivadar lokálpatrióta virágtermesztő is, aki aki önzetlenül segíti  a városlakókat, szépíti a várost.

Fiatal Példakép kitüntetést vehetett át Bukovszky Anna a magyar női kézilabda válogatott keretének kapusa, a Praktiker-Vác kézilabda klub 21 esztendős balassagyarmati kapusa.

Dr. Demus Zsófia is Fiatal Példakép-díjas elismerést kapott: a képregénykutató, kommunikációs szakember, több mint négy éve az InDaHouse Hungary Egyesület önkéntes tagjaként a borsodi falvakban élő, hátrányos helyzetű gyerekeknek tart egyéni és csoportos fejlesztő foglalkozásokat heti rendszerességgel.

Ugyancsak Fiatal Példakép-díjasként köszöntötték Sebján Rebeka Rozália táncpedagógust, aki edzőként, táncosként és koreográfusként is dolgozik.