Budapest, 2022. október 5. Dócs Dávid, a Mi Hazánk vezérszónoka felszólal az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek 2021. évi tevékenységéről szóló általános vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 5-én. MTI/Kovács Tamás
Hirdetések

A 2024-es önkormányzati választáson minden balassagyarmati választókerületben indít képviselő-jelölt jelöltet a Mi Hazánk – közölte az ipolyinfo.com-mal a párt alelnöke. A voksolás június 9-én az Európai parlamenti képviselők választásával együtt lesz. A nyári vasárnapon nem csak települési vezetőket választanak Magyarországon, hanem a vármegyei önkormányzatok összetételéről is döntenek.

A Fidesz-KDNP balassagyarmati szervezete március első napján elsőként jelentette be, hogy Csach Gábor jelenlegi polgármester vezetésével készen áll csapatuk az idei választásra.

A Mi Hazánk is elkészült a balassagyarmati listával – tájékoztatott Dócs Dávid a párt alelnöke. Közölte: a hivatalos bejelentést legkésőbb március 25-ig teszik meg, amelyből kiderül, hogy minden városi választókerületben lesz jelölt jelöltjük. A választáson való jelöltséghez a választópolgárok ajánlása is szükséges, ahogyan minden jelölt jelölt esetében.

Egyelőre hivatalosan semmit sem közöltek a baloldali pártok a balassagyarmati indulási lehetőségeikről. Az ipolyinfo.com a jelenlegi legnagyobb támogatottságú ellenzéki párttal, a Demokratikus Koalícióval felvette a kapcsolatot, azonban levelünkre két hét után sem reagáltak, továbbá a vármegyei irodájukban sem veszi fel senki a telefont.

Zsédely Lajos, a Demokratikus Koalíció vármegyei önkormányzati képviselője szűkszavúan annyit mondott az ipolyinfo.com-nak, hogy

Nem foglalkozunk mi ezzel különösebben.

Várhatóan Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesület (SZAB) néven indul a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum, a Lehet Más a Politika, az Új Kezdet és a Jobbik minden jelöltje, legalább is a 2019-es voksoláskor ezek a pártok kötöttek megállapodást. Gyenes Szilárd elnök március 10-én küldött levelünkre egyelőre nem reagált.