Hirdetések

Nem találhatók meg a Facebookon azok a hozzászólások, amiket Győri János, a Momentum balassagyarmati politikusa, a Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesület nevű baloldali pártszövetség önkormányzati képviselője kapott ellenzéki társától. Kiderült, hogy szabálytalan javaslattal akart átvinni egy ötletet az önkormányzaton, de kollégája lebuktatta őt.

Elkésett ötletet akart „okosban” átvinni a balassagyarmati önkormányzaton a baloldali ellenzéki képviselő. Győri János, a déli városrész egyik körzeti képviselője figyelmetlenség miatt nem adott le javaslatot a kért határidőre egy fedett buszmegálló létesítésére.

Az önkormányzat döntését követően 40 helyszínen építettek új buszvárókat, de ő elfelejtette saját javaslatát megtenni – mondta még februárban a város alpolgármestere. Huszár Péter akkor azt nyilatkozta: nem Győri János ötletét valósítják meg, hanem a szabályos és a lakók, utasok számára is megfelelő változat kivitelezése kezdődhet meg.

Győri János a SZAB önkormányzati képviselője, a Momentum politikusa. (fotó: fb.com)

Miután Győri János megtudta, hogy lekésett a buszváró megépítéséről, gyorsan igyekezett ötletet adni, hogyan és hová kellene mégis építeni egyet. Azonban a Május 1. utca és a Jeszenszky utca sarkára javasolt megállóhely közlekedésrendészeti szabályok alapján nem lehetséges.

Győri nem akarta elfogadni az érvelést, az önkormányzat ülésén igyekezett felkérdezni Huszár Péter alpolgármestert, aki a már ismert válaszokat ismételte meg.

Ezek a hozzászólások tűntek el. (fotó: beküldött)

Aztán nem várt helyről, saját ellenzéki képviselőtársától kapott kritikát Győri, aki próbálta Hajnal Sándort arra terelni, hogy ne szóljon bele az ügybe. Sértődöttségét nem is leplezte, és Hajnalt visszaküldte saját körzetébe „rendezkedni”. Hajnal szerint még Győri János politikusnak is be kell tartani a KRESZ-t, ezért nem lehet az általa javasolt helyen buszmegálló – vágott vissza kollégája.

A szóváltás után eltűnt a Facebookról a Győri János kezelésében lévő bejegyzés alól néhány hozzászólás, amiben Hajnal Sándor illeti kritikával Győrit.