Hirdetések

Éves szinten mintegy 5 milliárd forinttal bővül a szociális szolgáltatásokat nyújtó intézmények támogatása – jelentette be a Belügyminisztérium (BM) gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Gödöllőn.

Fülöp Attila a Patrónus Házban tartott sajtótájékoztatón közölte: a forrásbővüléssel eddig nem finanszírozott szolgálatások kapnak támogatást.

Hozzátette: 58, egyházi vagy civil fenntartó részesül a forrásokban.

Felidézte: az intézmények ehhez tavaly nyújtották be pályázataikat bentlakásos és nappali ellátás támogatására. Így 939-cel bővül a támogatott bentlakásos, zömében idősotthoni férőhelyek száma.

Ugyancsak pluszforrást nyújtanak idősek, fogyatékkal élők, szenvedélybetegek és hajléktalanok nappali ellátásához, így ezen férőhelyek száma is bővül – tette hozzá.

Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelõs államtitkára sajtótájékoztatót tart a gödöllõi Patrónus Házban 2024. április 4-én. Az államtitkár bejelentette: éves szinten mintegy 5 milliárd forinttal bõvül a szociális szolgáltatásokat nyújtó intézmények támogatása.
MTI/Kovács Tamás

Hangsúlyozta: az ötmilliárd forintos összeg fedezi mind az új férőhelyek, mind a már létező, de most állami finanszírozásba vont ellátások teljes éves működési kiadását.

Fülöp Attila felidézte, hogy 2010-ben 325 milliárd forintot fordított a költségvetés szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi kiadásokra, az idei költségvetésben ez már 1463 milliárd forint, amely most tovább emelkedik.

Németh Ildikó, a Patrónus Ház Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: az általa vezetett otthonban 12, autizmusban érintett felnőtt él, de nappali ellátást is nyújtanak további 16 ember számára. Mindét ellátási formában számos fejlesztőprogramot kínálnak az érintetteknek – tette hozzá.