Hirdetések

Hat éve arra gondolt, hogy nem „krumplival fog kínlódni”, mert szerinte nem érte meg. A virágok gyönyörűek, az emberek pedig nagyon vágynak a szépre, amiért áldozni is hajlandók. Így ültette el az első ötezer hagymát Pintér Tivadar vállalkozó. Holnap nyílik Palócföld Tulipános Kertje Balassagyarmaton.

A szombati megnyitón jelképesen fellépők is lesznek, akik hivatalosan megkezdik a Tulipánfesztivált. Aztán jöhet a közönség, ahogyan korábban, idén is legalább ezer embert vár a kert tulajdonosa, Pintér Tivadar vállalkozó.

Most harmincezer darabnál állunk és mindenképpen lesz folytatás, már a terület bővítése is előkészítő szakaszban van. Ugyanis az a vágyam, hogy turistákat hívjak ide az országból és határon túlról, akik szeretik ezeket a tulipánokat, és szívesen kirándulnak is azért, hogy megnézzék, ezzel együtt pedig Balassagyarmatot és környékét is járják be, hiszen ez egy csodálatos hely!

Pintér Tivadar szerint a növények szépek, ám a szépség sok munkával jár. A hatalmas tulipánföld gondozása ma már részben gépiesített, az öntözés pedig automatizált.

Automatizált öntözőrendszer locsol harmincezer tulipánt. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Pintér szerint nem is lehetne másként fenntartani, mert a növények állandó gondoskodást igényelnek, és nem érnek rá megvárni, amíg a terület egyik végéből a másikba megérkezik a locsolókanna.

Pintér Tivadar: mindenkinek meg akarom mutatni Palócföld szépségét a tulipánokkal. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

A lokálpatrióta vállalkozó lelkesen beszélt arról az ipolyinfo.com-nak, hogy nagyon jó környezetben sikerült megvalósítani Palócföld Tulipános Kertjét, mert a város déli részén nagy területek állnak rendelkezésre a bővítéshez. Pintér Tivadar elmondta, hogy a tavalyi tapasztalatok után már azt is tervezni kell, hogy parkoló álljon rendelkezésre, ugyanis a múlt szezonban szinte lehetetlen volt csúcsidőben megállni a környéken. Hozzátette: a facebook nagy segítségére van a reklámozásban, szinte semmibe sem kerül a használata, és máris tömegeket vonzottak a virágok.

Palócföld Tulipános Kertje április 6-tól naponta reggel 8 és este 8 óra között lesz nyitva, ahová belépőjegy váltásával lehet bejutni, amíg a virágzás tart.