Hirdetések

A Balassagyarmat melletti Palóc Ringen ma kezdődik a szezon. Magyarország leghosszabb ilyen pályája ezreket vonz az idényben, a szomszédos Szlovákiából is sokan jönnek edzéseket tartani. Ma amatőr gokart bajnoksággal indul a 2024-es szezon, amelyre negyvenen jelentkeztek. A program már kora délelőtt elkezdődött.

Sárkány Dezső létesítményüzemeltető az ipolyinfo.com érdeklődésére elmondta: idén kora tavaszra tervezték a szokásos pályakarbantartási és felújítási munkákat, azonban arra ők sem számítottak, hogy berobban a jó idő és sokan várnak arra, hogy megnyisson a Palóc Ring. A folyamatokat nem tudták sürgetni, de a lényeg, hogy ma már használható a pálya – hangsúlyozta Sárkány.

A Palóc Ring az ország leghosszabb gokart aszfaltpályája: az 1,2 kilométeres kört már az első idényben sokan vették igénybe, és nem csak amatőr érdeklődők, hanem professzionális versenyzők is edzésre használják a létesítményt. Ma egy amatőr gokart bajnokságnak is helyet ad a Palóc Ring, amelyre negyven versenyző jelentkezett. A futamok várhatóan 13 óráig tartanak.