Hirdetések

Elindította balassagyarmatszeretlek.hu weboldalát a Csach Gábor polgármester által vezetett polgári szövetség, amelynek főoldalán jelöltjeik, az egyik menüpontban a várható fejlesztések is elolvashatók. Okos város kialakítása, kerékpárutak, új kertészet, a Segítő Szűz Forrásának rehabilitálása és egy szökőkút is a listán van.

Az új honlapon hetvenhárom tételben foglalta össze Csach Gábor polgármester a 2019-2024 között megvalósult fejlesztéseket. A listában 15 milliárd forintot meghaladó értékű fejlesztés látható. A városvezető külön kiemelte, hogy az egyes támogatásokon kívül a város önerős fejlesztései 1,3 milliárdot tettek ki az időszak alatt.

Soha nem látott népszerűségű internetes ötletbörze volt, melyet 2021 tavaszán valósítottunk meg Balassagyarmat2030 címmel. Az ezen felhívásra érkezett többszáz email, közösségi oldal üzenet és bejegyzés is alapja volt elkészült koncepciónk, és stratégiai döntéseink dokumentumainak.

– ezt már a közvetkező ciklusok várható fejlesztési kapcsán írja a balassagyarmatszeretlek.hu. A felsorolás szerint kilenc kiemelt háttéranyagból készítették el a tervet, amelynek része a fiatalok ingyenes lakhatását pályázati rendszerben biztosító fecskelakás program folytatása, a strand fejlesztésére összeállított tervek kivitelezése, a nyírjesi üdülőövezet vízhálózatának bővítése és az nyírjesi szennyvízrendszer első ütemének megvalósítása is.

A tervezett balassagyarmati fejlesztések listája. (forrás: balassagyarmatszeretlek.hu)

Közlekedésfejlesztési tervek között olvasható az északi elkerülőút folytatása az eredeti tervek szerint a keleti irányban, amellyel a Rákóczi út Mikszáth Kálmán Művelődési Központ és kórház közötti szakasza válik tehermentessé, továbbá a vasútvonala rekonstrukciója állami szerepvállalással.

Csach Gábor az is leírta az oldalon, hogy folytatnák a kerékpárutak kialakítását is: a nyírjesi üdülőövezetbe vezető biztonságos utat hoznának létre, amely – a leírtak szerint – két irányból is megközelítené a helyet: egyrészt a Nyírjesi út mentén, másrészt pedig a Batthyány utca és a sárga turistajelzés vonalában.