Hirdetések

Alapos nyomozás eredményeként egy tavaszi reggelen kopogtattak a nyomozók a Karancskesziben élő fiatal drogdíler nő ajtaján.

A salgótarjáni nyomozók és járőrök április 9-én hajnalban a rendőrkapitányság épülete előtt gyülekeztek, hogy összehangolt akcióval fogják el az elkövetőt egy tíz hónapja kezdődött nyomozásban. A részletes eligazítást követően a rendőrautókból álló karaván megjelent Karancskeszi egyik csendes utcájában, ahol az egyik lakóházban egy fiatal nő 2023 tavaszától többeknek adott el rendszeresen drogot. A rutinos nyomozók tudták, hogy hol, és mit keressenek. A 24 éves Karancskesziben élő nő tartózkodási helyén, az ágyon lévő párna alá rejtett táskából lefoglaltak egy önzáró nejlontasakot, benne nettó 122 gramm, fehér, rögös és por állagú anyaggal. A tasakban egy szennyezett, violinkulcs mintázatú kanál is volt, amelyet feltehetően porciózásra használtak. A táska rejtett még többek között mobiltelefont és mérleget, valamint – többségében kis címletekben – 99 ezer forintot. A párna alatt a nyomozók találtak még egy mobiltelefont, valamint egy kicsi fémdobozt, amely előre kiadagolt pakettet és kis méretre darabolt alufóliákat rejtett. A megtalált anyagok gyorstesztes vizsgálata ketamin jelenlétét valószínűsítette. A szakértői vélemények alapján a nő által árusított szerek N-etil-norpentedront tartalmaznak, amely új pszichoaktív anyagnak minősül. A nyomozók a nő tartózkodási és lakóhelyén is kutatást tartottak, a vagyonvisszaszerzés keretében különböző értéktárgyakat – többek között televíziót – foglaltak le.

Forrás: youtube.com

A salgótarjáni nyomozók a 24 éves nőt elfogták, előállították és kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A bűncselekményt elismerte. A hatóság tagjai őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.