Hirdetések

Virágládával és madáretetővel is támogatja Dr. Kasuba Klaudia egy óvodai tanösvény építését Balassagyarmaton. A fiatal doktornő a környezet védelmére és a mozgás fontosságára hívja fel a figyelmet annak érdekében, hogy teljesebb életet élhessen a jövő generációja.

Dr. Kasuba Klaudia háziorvos rendelője éppen a körzeti óvoda szomszédságában működik. A Játékvár Óvodába járó gyerekek apukája és anyukája közül többen is az ő praxisába tartoznak, sőt, az óvodapedagógusok egy része is a páciensek között van – az ő ötletükből indított kezdeményezést a téma iránti érzékenyítésre.

Gálikné Túri Andrea óvodavezető és Dr. Kasuba Klaudia (fotó: Litavszki Fanni/ipolyinfo.com)

A doktornő szerint ebben az életkorban a legbefogadóbbak a gyerekek, ezért a környezeti nevelésre és az egészséges életmódra most nyílik optimális lehetőség.

Fontos, hogy a gyerekek úgy nőjenek fel, hogy már az ő életkorukban megismerhetik az állat- és növényvilágot, miközben mozognak és a szabadban tartózkodnak, játszanak. Ez később lényeges lehet, amit ma még megbecsülni is nehezen tudunk, hiszen azt senki sem tudhatja, hogy meddig képes egészséges életet élni. Nekünk orvosoknak nem csak a gyógyítás a dolgunk, hanem az egészség védelme is, úgyhogy ezt már korán el kell kezdeni, ha igazán teljes élet megélése a cél.

– mondta dr. Kasuba Klaudia balassagyarmati háziorvos az ipolyinfo.com-nak.

A doktornő madáretetőt és madáritatót adományozott az óvodának, továbbá egy tanösvény kialakításához szükséges kellékeket is elvitt az intézmény számára.