Hirdetések

Nem a szél fújta össze a szemetet – viccelődve és ironikusan számolt be a váci Híradó tér környékén lakó hölgy az ipolyinfo.com-nak az utcákban lévő, folyamatosan újratermelődő, eldobott hulladékokról. A forgalmas területen nincsenek kukák, a vasúti forgalom miatt több autós is hulladéktelepnek nézi az utat – állítja a lakó.

Névtelen levelet kapott az ipolyinfo.com, amelyben kéri a Híradó tér környékén élő egyik nyugdíjas hölgy, hogy az eladandó nyilvános wc története után ezzel is foglalkozzunk. Adél rövid levelében három képet küldött el a Vác egyik forgalmas részén tegnap tapasztalt állapotról: az út mentén kupacban álló cigarettacsikkek, az árkon túl néhány méterre papírhulladékok, ruhák eldobálva, amik egy részét már a szél is széthordta. A panaszos véleménye szerint a sűrű vasúti forgalom miatt sok autós torlódik fel időnként az utcában, szerinte a padka menti sok cigicsikkek halmaza az ő „munkájuk”.

Az út melletti árkon túl műanyag szemét, ruhák és más háztartási lom is található. (fotó: beküldött)

Azonban a néhány méterrel távolabbi, füvesített helyen, az árkon túl halomban állnak szétdobált papírok, ruhák, amiket már láthatólag a változékony időjárás söpör tovább, szétterítve a Híradó téren a szemetet.

Kérdéseket tettünk fel a Váci Városfejlesztő KFT-nek, amely a cég adatai szerint a városi közterületek fenntartásával is foglalkozik. Érdeklődtünk tőlük arról, hogy van-e tudomásuk az illegális szemétről, valamint azt is megkérdeztük, rendszeres-e a Híradó tér környékén az ilyen szemetelés. Amennyiben megérkezik válaszuk, közöljük.