Hirdetések

Balassagyarmat néhai sportmenedzserére, Révész Lászlóra emlékeztek tegnap egy jelképes versennyel. 1000 méter kerékpározással, 900 méter futással és 50 méter úszással adóztak az 1950-ben született lokálpatrióta tiszteletére, valamint egy emlékfát is ültettek. Az eseményen Révész László fia is jelen volt, aki meghatódva köszönte meg az emléknap szervezőinek, hogy édesapja 2003-ban történt halála után is élénken él sokak emlékezetében munkássága és alakja.

A sportmenedzserről elnevezett uszodában Koleszár Norbert edző méltatta Révész Balassagyarmatért végzett munkáját. Az egykori szakember nem csak koordinátorként dolgozott, hanem a máig működő Palóc Triatlon megteremtője és számos kiemelt sportesemény szervezője volt.

Révész László emlékét őrzik a fiatal bringások Balassagyarmaton. (fotó: Litavszki Fanni/ipolyinfo.com)

Koleszár Norbert hangsúlyozta: Révész László mintát és utat mutat a jövő generációi számára ahhoz, hogy teljes életet csak akkor élhet az ember, ha állandóan mozgásban van, mindig nyitottan és kíváncsian fordul a világ felé. Révész tevékenységével olyat alkotott, amely az akkori fiatalok számára egy jobb életminőséget alapozott meg azáltal, hogy a rendszeres sportolásra irányította rá a figyelmet.