Hirdetések

Hétvégén rendezték meg a Kyo Team Kyokushin Kupát Balassagyarmaton. A rendezvényen 140 versenyző mérette meg magát 3 különböző ország 19 dojójából. A helyi Ronin Dojo is több versenyzővel képviseltette magát az eseményen.

Kopcsányi Tamás, a Ronin Dojó vezetője az Ipoly TV riporterének elmondta: úgy gondolja, a helyi versenyzők jól teljesítettek a versenyen, ugyanis 16 dobogós helyezést sikerült elérniük. Egészen kicsik is eredményesen versenyeztek, például a 8 éves Tóth Ádám első helyezést ért el. Emellett a dobogó legfelső fokára állhatott fel Karaba Bence, Nagy Tímea és Vámosi Roland. Ezüst érmet szerzett: Kállai Dániel, Vámosi Beáta, Berényi Richárd, Szolik Milán, Szakács Zoltán és Vondorkovics Noel. A dobogó legalsó fokára állhatott Karaba Áron, Demeter Klió, Kállai Dávid, Szorg Lara, Holocsi Szabolcs, és Szklenár Latícia is.

Polár Lejla, az esemény nemzetközi bírája elmondta: szerinte fontos, hogy a gyermekek már óvodás, kisiskolás korban megtapasztalják a verseny élményét, ugyanis rengeteg jótékony hatása van. Amellett, hogy megtapasztalják, hogy egy jó, sportos környezetbe tartoznak, amellett a karatésok sokkal higgadtabban kezelik a stresszes helyzeteket, mint például érettségi vizsga, vagy felvételi megmérettetést. Emellett a versenyzők önuralmat is gyakorolnak, és önbizalmat szereznek egy egy versenyen, vagy a felkészülési idő alatt.