Hirdetések

Ma délelőtt hirdették ki Budapesten a Szakma Sztár Fesztivál verseny eredményeit. A balassagyarmati Szondi György Technikum és Szakképző Iskola diákjai két kategória győztesei! Itt vannak a részletek!

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a hazai szakképző középiskolák számára országos versenyt hirdet minden évben. A versenyen a gyakorlatigényes, fizikai szakmák tanulói küzdenek egymással. A területi és vármegyei előválogatókat követően az országos döntőben Budapesten bizonyítanak a legjobbak.

A Hungexpon ma délelőtt jelentették be a végeredményeket, amelyek között két kategória győzteseként is balassagyarmati diákokat, a Szondi György Technikum és Szakképző Iskola tanulóit hirdettek ki.

A győztes diákok szakmát szereztek a verseny által, ezért mentesülnek az év végi záróvizsga kötelezettségei alól. (fotó: fb.com)

Divatszabó kategóriában vált az ország legjobbjává Koleszár Petra. A hivatalos leírás szerint képesítése többek között sorozat- és méretes nőiruházati termékek gyártására, ágyneműk, függönyök, lakástextíliák szakszerű készítésére jogosítja fel.

A versenyben Magyarország legjobb gépjármű mechatronikusaként végzett Lakatos Attila Patrik. Bizonyítványa átvételét követően bármelyik közúti gépjárművszervizben dolgozhat, személygépkocsi, tehergépkocsi, autóbusz javítások szakembere lesz.