Hirdetések

Az Európai parlamenti választásokra gyűjtenek támogató aláírásokat a politikai pártok Balassagyarmat belvárosában szombaton délelőtt. A Magyar Munkáspárt, a Mi Hazánk, a Mindenki Magyarországa és a Momentum azonos helyszínen kampányol. Történelmi kép készült a közös munkáról.

A már régen bezárt Café Orchidea előtt táboroztak le a pártok, amelyek képviselői azon dolgoznak, hogy meggyőzzék a járókelőket. Az érvek sorolására láthatólag nincs idejük, leginkább arra törekednek, hogy egyszerűen az emberek aláírásait kérjék el.

A Magyar Munkáspárt helyi politikusa arról számolt be az ipolyinfo.com-nak, hogy nehéz meggyőzni az embereket, sokan sietnek bevásárolni, nehezen állíthatók meg a délelőtti forgalomban. Dr. Frankfurter Zsuzsannának – aki egyébként a városi kórházban dolgozik -, külön feltettünk egy érdekesnek tűnő kérdést is: ugyanis a párt programjában a trianoni országhatárok felülvizsgálatának ügye is megjelenik, amely téma eddig távol állt tőlük.

Ez leginkább arról szól, hogy a mai Európában legyen végre tényleges szabadság. Ne akadályozzon minket az országhatár abban, hogy ha baj van, akkor segíteni lehessen! Ha például Szlovákgyarmaton akkora tűz ütne ki, hogy oda gyorsan kellene minden segítség, akkor ma a balassagyarmati tűzoltók nem mehetnek segíteni. Hazánk 2004-ben csatlakozott az unióhoz. Hogy lehet, hogy azóta sem sikerült sem ilyen téren, sem az egészségügyben magától értetődő nemzetközi együttműködéseket kötni? Ez nem csak a mi gondunk, hanem minden EU-s ország közös ügye. Miért vannak még határok ezekben az életmentő kérdésekben?

A Mi Hazánktól azt reméltük, hogy ma megtudjuk, kiket indítanak a balassagyarmati önkormányzati választáson. Az aláírásokat gyűjtő egyik munkatársuk azt mondta, hogy a cserháthalápi lakhelyű Dócs Dávid országgyűlési képviselő nincs jelen, máshol kampányol, ezért csak később tudnak válaszolni a kérdésre. Azonban aktivistáik lelkesen szóródtak szét a belvárosban, és mint kiderült, közöttük már láthatók a párt helyi önkormányzati jelöltjei is.

Ajánló aláírásokat gyűjtenek a járókelőktől a politikai pártok Balassagyarmat belvárosában 2024. április 27-én délelőtt. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

A Momentum pultjánál Papp-Gyuris Dórával is összefutottunk, aki Nógrád Vármegye Közgyűlésének tagja. Ő a helyszínen nem kívánt kérdésekre válaszolni, ezért írásban érdeklődünk majd a Momentum helyi terveiről.

Tőle három méterre a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom gyűjtött aláírásokat: Bojtos István, aki önkormányzati képviselőjelölt is Balassagyarmaton, még a kézfogást sem volt hajlandó fogadni, így magától értetődően interjút sem adott.

Tőlük távolabb, a Rákóczi út – Kossuth utca kereszteződésében várta a támogatókat a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, ahol láthatólag jó hangulat uralkodott: a körülöttük állókkal mosolyogva társalogtak az idő közben borúsról naposabbra váltó szombat délelőttön.