Hirdetések

Szombaton egész napos majálissal ünnepelt Balassagyarmat. Az üdülőövezetben délelőtt sportos programok kezdődtek, közben megtelt a mesesátor, majd ebéd után szórakoztató zenés programok vártak mindenkit. A színpadtól távol a látogatóközpont teraszáról lehetett megcsodálni a vízről tükröződő fényeket.

A nyárias időjárás már késő délelőtt arra késztette a látogatókat, hogy a pulóvereket félretegyék, hiszen gyorsan felmelegedett a levegő. A nyírjesi fürdőtavon azonnal megjelentek a csónakázók és a vízibiciklit próbálók.

A parton mesesátorban olvasott a gyerekeknek Majer-Illés Ivett, a túloldali erdőben délig tartó versenyt szerveztek. A nevezők két-két kört teljesítettek, és máris kipróbálták az éppen előző este elkészült új technikai elemet, a drum bridge pályarészt, ami másfél méter magasra emeli a merész bringásokat. A verseny legjobbjai belépőt nyertek a közeli vadasparkba, és a Palóc Ringre, valamint egész idényre szóló bérletet kaptak a városi strandra.

Többnyire felnőttek indultak gyalogtúrára, akik a Nyírjes kialakulásáról és a természeti értékekről hallhattak ismeretterjesztő előadásokat. Kiderült, hogy a fenyőerdőt hamarosan tölgyek válthatják, miután a klímaváltozást nem tűrő fenyves egy része országszerte legyengült és kipusztult.

Aki nem akart hazamenni, bölcsen döntött, ebéddel is kínálták a látogatókat, így egész napos programmá változott többek számára is a majális. A megnyitott látogatóközpont megtelt, a mostantól a büfé is elérhető.

Gryllus Vilmos és a Kámfor Zenés Bábszínház a gyerekeket szórakoztatta, utánuk a Smokin’ Sofa adott koncertet az estébe nyúlóan az idő közben nagyra duzzadt közönség számára.