Hirdetések

Akkora érdeklődés lett a berceli bölcsőde és óvoda iránt, hogy muszáj lépni valamit, a gyerekeket biztonságos környezetben szeretnék tudni a szülők – mondta a Megafonnak az intézmény szakmai vezetője. Növekszik a gyermekszám a faluban, bővíteni kell a szolgáltatást.

Tavaly ősszel adták át a Berceli Csemetekert Óvoda és Bölcsőde intézményét, de máris szűknek bizonyul a tervezett csoportkeret, vagyis a felvehető gyermekek összlétszáma. A szakmai vezető szerint jó híre van az elérhető szolgáltatásnak, és most már nem csak helyből, hanem a környékről is szívesen hoznák nappali elhelyezésre a gyerekeket hozzájuk.

Romhányiné Illés Anikó ismertette: az első félévben egyetlen csoportot indítottak, de közben a szülők elvitték a jó hírt másoknak is, és folyamatossá vált az érdeklődés. A második félévkor döntöttek úgy, hogy a kéréseknek eleget téve egy újabb csoportot is létrehoznak, hogy a szülők biztonságban tudhassák a gyerekeket. Jelenleg 17 fős a két csoport létszáma, és a továbbiakban is azt tervezik, hogy a növekvő igénynek eleget téve minden gyermek befogadható legyen.

Romhányiné hozzátette: a bőséges játékkészlet, a tágas szobák, a nagy terasz, a modern játékok mind azt szolgálják, hogy a gyermekek jól érezzék ott magukat, és elősegítse fejlődésüket. Ez az intézmény nagy segítséget nyújt azoknak az anyukáknak is, akik szülés után visszamennének dolgozni, hiszen itt biztonságos körülmények között vigyáznak gyermekeikre, még ők dolgoznak.