Hirdetések

A Gansel udvar eddig romosan álló egyik lakását alakíttatja át Balassagyarmat Város Önkormányzata, amelyet pályakezdő balassagyarmati munkavállalónak, vagy egy pár számára adnak át. Az ingatlan használatára pályázaton lehet majd jelentkezni, 2 évig ingyen használhatja a nyertes.

A Civitas Fortissima téren álló Gansel udvarnak nevezett társasházban eddig 11 felújított és berendezett lakást vehettek használatba sikeres pályázók. Az egyébként összesen két épületben lévő ingatlanok 37 és 97 négyzetméter közöttiek, teljesen felszereltek. A tavaly ősszel beköltözött új lakók már a harmadik turnus nyertesei, akik két évig lakbérmentesen használhatják az ingatlanokat. A városi önkormányzat ezzel támogatja a pályakezdőket és a hiányszakmában dolgozókat azért, hogy az így megspórolt díjakat később saját ingatlanjuk megvásárlására költhessék.

Az előszoba-konyha helyiségben bontják a falat… (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Múlt héten újabb lakás kialakítása kezdődött el ugyanitt. A Gansel udvar még romosan állt ingatlanjában néhány nap alatt elbontották az elhasználódott közműveket és megkezdték a tervek kivitelezését. Teljesen új villamos hálózatot és új vízvezetéket is építenek, közben az álmennyezetet tartó szerkezetet is felcsavarozták.

Ez az egész épület egy 19. századi palota a belvárosban, szemben a katolikus templommal, amit néhány év alatt teljesen felújítottunk. Romos, elhagyatott ház volt, most már harmadik alkalommal kapnak lakhatást itt fiatalok, akik szeretnének önálló életet élni. Mi ezt támogatjuk, és most bővítjük is a lehetőségeket ezzel az újabb lakással.

– mondta Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere. A városvezető elmondása szerint túljelentkezés jellemzi a meghirdetett pályázatokat, látható, hogy nagy igény van új lakásokra még olyan módon is, hogy két évig tartó ingyenes használat után ki kell költözniük onnan.

A vezetékek elhelyezése az álmennyezeti tartószerkezet építése is folyamatban van. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

A polgármester ismertette: a legfontosabb cél az, hogy ösztönző hatású legyen a program arra, hogy aki Balassagyarmaton dolgozik és itt szeretne élni, annak legyen esélye az indításra.

Nyilvánosan meghirdetik az elkészült lakás használatára szóló pályázatot. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

A Gansel Udvar földszintjén lévő új ingatlanban előszoba-konyha, egy szoba, valamint egy mosdó-zuhanyzó és egy különálló mellékhelyiség is lesz. A kivitelezés várhatóan ősszel ér véget.

Így néz ki ma a Gansel udvar. (fotó: Házy Attila/ipolynfo.com)

Az önkormányzat a korábbiakhoz hasonlóan pályázatot ír ki az új lakás használatára. A korábbi feltételek alapján várhatóan ezúttal is elvárás lesz, hogy a jelentkezők 35 év alatti nagykorúak legyenek, nem rendelkezhetnek saját tulajdonú ingatlannal és vállalniuk kell, hogy a pályázat elnyerése esetén négy évig Balassagyarmaton élnek.