Hirdetések

A Magyar Munkáspárt, a Nép Pártján és a Mi Hazánk Mozgalom is bejelentkezett a kelet-nógrádi városért. A baloldali pártkoalíció Fekete Zsolt jelenlegi polgármester helyett Huszár Mátét, jelenlegi alpolgármestert indítja. A jobboldalon ketten is vannak.

Kreicsi Bálint vállalkozó, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség, a Kereszténydemokrata Néppárt és a Hajrá, Salgótarján! Egyesület jelöltjeként, a politikában új emberként jelent meg a választható polgármester-jelöltek között. Mellette Dr. Ferkó Attila György, a Jobb Páholy – Förster Társaság Egyesület vezetője is jobb oldalról közelít a választókhoz, míg Egyedi Norbert, a Mi Hazánk Mozgalmat képviseli majd a választáson. Utóbbi saját bevallása szerint inkább csak azért indul, hogy beleláthasson az önkormányzat működésébe.

A Nép Pártján Rákos Tamást tartja legalkalmasabbnak arra, hogy Salgótarjánt vezesse, míg a Magyar Munkáspárt Nagy Attila Tiborral vág bele a kampányba. A várost eddig vezető baloldali koalíció – Salgótarján, Szeretem Egyesület!, Demokratikus Koalíció, Magyar Szocialista Párt, Párbeszéd – Zöldek Pártja, Jobbik – Konzervatívok – polgármestere, Fekete Zsolt befejezi politikai pályáját, és a mai alpolgármester, Huszár Máté lesz a szavazólapokon.