Hirdetések

Tegnap mintegy ezerháromszáz helyen volt egyszerre bombariadó Szlovákiában. Az ipolyinfo.com megtudta, többek között az ipolysági iskolákból is az udvarra küldték ki a diákokat a fenyegetés miatt. Elsősorban a dél-szlovákiai területen kaptak oktatási intézmények és pénzintézetek e-maileket arról, hogy embereket fognak megölni.

Kedden napközben szinte egyszerre kapott e-mailben fenyegetést több mint ezerháromszáz oktatási intézmény és bankfiók, valamint egyes kereskedelmi üzletek. Szlovák hírportálok azonos közlése, hogy a rendőrség szinte minden egysége a fenyegetőket keresi, amelyben a Nemzeti Bűnüldüzési Ügynökség kiemelt szerepet kapott a terrorista cselekményként értékelt eset miatt. Szerdán reggel még nem közöltek friss részleteket arról, sikerült-e beazonosítani a levélírót vagy levélírókat, de egymástól eltérő hírforrások fogalmazása alapján vélhetően több elkövetőről lehet szó.

A levelekben iszlám szöveggel azt fogalmazták meg a fenyegetők, hogy városokban fognak megölni embereket, bárhol legyenek, nincsenek többé biztonságban Szlovákiában.

A Balassagyarmattal határos Besztercebányai kerületben eddig 94 helyre küldtek bombarobbantás tervéről szóló felhívást. A legtöbb fenyegetést a Nyitrai kerületben – amelybe Ipolyság városa is tartozik – lévő intézmények kapták, eddig 232 helyről jeleztek.