Hirdetések

Szerdán elindult az öt napig tartó Tour de Hongrie. A magyar rendezésű országúti kerékpáros világversenyen idén is a sportág hazai és nemzetközi sztárjai tekernek. Nógrádiak számára kiemelten fontos lehet, hogy a balassagyarmati Rózsa Balázs is a mezőnyben van, az Epronex csapattagjaként teljesít. Az első napon ő lett a legjobb magyar!

Karcagról rajtolt és Hajdúszoboszlón ért célba több mint 166 kilométer teljesítése után a 120 fős Tour de Hongrie mezőnye. Az első kilométereken előre szökött néhány magyar versenyző, közötte Rózsa Balázs is, aki előzetesen ismertetett tervét kivitelezve próbált végig elől lenni. Ebben segítségére volt Filutás Viktor, valamint egy cseh és egy spanyol bringás is egymást húzva hajtott. Élő közvetítésünkből kiderült, hogy röviddel a vége előtt elfáradtak, a cseh Voltr Martin elhúzott és az élre állva igyekezett kitűnni.

Kaptuk rendesen az oldalszelet, a második sprinthajráig nagyon jól együtt tudtunk dolgozni, onnan azonban továbbment a Sagan csapatában lévő cseh srác, utána viszont minket a mezőny bekebelezett, de azért nehéz napunk volt a mai.

– mondta Rózsa a verseny után, utalva arra, hogy a világsztár Peter Sagant segítő cseh versenyző a végén kiszakadt a négy fős társaságukból.

A célba érkezés előtti métereken óriási bukás történt, ami az elsőként a célvonalon áthaladó ausztrál Welsford Sam-et még nem zavarta, de a mögötte érkezők sorrendjét alapvetően írta át. Ezt mondta Rózsa Balázs is, aki úgy vélekedett, hogy ez is hozzájárult az utolsó pillanatos helyezkedésekhez. Rózsa a nap legjobb magyar versenyzőjeként ért célba, amit az etapon belüli részhajrák során szerzett pontok alapján számítanak.

Rózsával azonos pontot ért el ma magyar versenytársa, Filutás Viktor is, ezért a célba érkezések sorrendje alapján dőlt el, hogy a balassagyarmati sportolóé a nap legjobb magyar versenyzőjét hirdető fehér mez. Ezt a trikót csütörtökön láthatja mindenki rajta.

Holnap következik a Tokaj – Kazinbarcika 162 kilométeres távja. Rajt 12:40-kor.