Hirdetések

Két polgármesterjelölt indul az idei önkormányzati választáson Balassagyarmat vezetéséért: a jelenlegi polgármester, a polgári oldal jelöltje Csach Gábor, valamint a baloldali pártokat tömörítő Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesület jelöltje Gyenes Szilárd. Egy választókerületben tolakodás lesz a képviselői helyekért.

Elsőként jelentette be a Fidesz-KDNP március első napjaiban, hogy készen állnak a 2024 utáni időszak önkormányzatának vezetésére is: a polgármesterjelölt személyén kívül az összes képviselőjelölt is bemutatkozott. Csach Gábor polgármesterjelöltet április 28-án vette nyilvántartásba a Nemzeti Választási Iroda.

Azonban a baloldaliak megegyezése terven felül húzódott el, ezért a Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesületbe (SZAB) tömörült pártok képviselői csak másfél hónappal a Fidesz-KDNP közleménye után, április közepén tudtak közös fotót készíteni. Gyenes Szilárd polgármesterjelöltet május 2-án vették nyilvántartásba.

A Mi Hazánk is elhalasztotta egyszer a jelöltek bejelentését, mert a polgármesterjelölt visszalépett, és azóta sem találtak helyette másikat. Sajtóközleményt végül már nem is adtak ki, a Mi Hazánkosok névsorát a Nemzeti Választási Irodától kaptuk meg.

A város 8 választókerületének többségében 3-3 önkormányzati képviselőjelölt indul: a Fidesz-KDNP, a Mi Hazák és a SZAB küzd majd a választókért. Egyetlen kerületben lesz 5 képviselőjelölt: a 3. számúban a fenti jelölő szervezetek mellett a Munkáspárt is delegál indulót, valamint egy független is választható lesz.