Hirdetések

A futam eddigi legjobb magyar versenyzője, a balassagyarmati Rózsa Balázs részvételével együtt elindult a Tour de Hongrie május 9-i versenynapja, amely Tokajból Kazincbarcikára tart. A mai táv 162 kilométer. Ketten feladták a versenyt.

Az ebédidőben indult mezőny ma 1023 méter szintkülönbséggel, vagyis ekkora mértékű összemelkedővel néz szembe, ami már több mint, ha a tengerszintről a Kékestetőig tekernének csak felfelé. A gyarmati Rózsa Balázs számára ez nem kedvelt terep, korábban úgy nyilatkozott, hogy leginkább akkor érzi magáénak a versenyt, ha síkon tud hajtani. Ezzel szemben azt is hozzátette a Megafon rádiónak adott interjúban, hogy az idei Tour de Hongrie első napjai azok, amelyekben igazán jól teljesíthet.

Rózsa Balázs (j1) a legjobb magyar versenyzőként a tokaji rajtnál. (kép: M4Sport)

Tegnap, az első napon bizonyította is, hogy valóban a terv szerint tud haladni, mert ő lett a mezőny legjobb magyar versenyzője. A kiemelkedő teljesítménynek köszönhetően ma ő viseli az ezzel járó fehér trikót. Vagyis az Epronex csapat élénk, rikító meze helyett ma végig fehér színben látható 162-es rajtszámmal.

A várható célbaérkezés Kazincbarcikán 16:30-kor lesz. A teljes verseny élőben megnézhető az M4Sporton.