Hirdetések

Három korosztályban összesen huszonegyen neveztek az első Nyírjesi Terepbringa Kupára, ahol elsősorban a legfiatalabbak próbálták ki a Balassagyarmat üdülőövezetében épített pályát, ami egyben Magyarország első erdei kerékpáros pályája is.

A három éve létesített nyírjesi erdei kerékpáros ösvényt már eredetileg is úgy tervezték, hogy az amatőrök számára fejlődést biztosító technikai alapelemeket is tartalmazott. A több mint 2 kilométernyi útvonal 2024-ben bővült, egy úgynevezett drum bridge elemmel. A 6 méter hosszú pályaszakaszhoz 6 méter emelkedő és 4 méter lejtő készült, legfőbb érdekessége, hogy keskeny nyomvonala másfél méter magasban halad, ezért precizitásra kell törekednie annak, aki vállalja, hogy így szerez előnyt más versenytársakkal szemben, míg a többiek könnyebb, de hosszabb utat választhatnak.

Az idei első hegyikerékpáros versenyt kétféle pálya kijelölésével rendezték meg: a rövidebb kör nagyrészt sík terepen haladt, míg a hosszú pálya a teljes távot felölelte a benne lévő összes technikai elemmel.

I. Nyírjesi Terepbringa Kupa, 8-12 év

helyezésnévtelepülés
1.Koleszár BotondBalassagyarmat
2.Nagy Levente AttilaŐrhalom
3.Nagy LeventeBalassagyarmat
forrás: 222 Sport Alapítvány

I. Nyírjesi Terepbringa Kupa, 13-17 év

helyezésnévtelepülés
1.Reitinger ÁkosBalassagyarmat
2.Molnár DominikMohora
3.Viczián ÁdámBalassagyarmat
forrás: 222 Sport Alapítvány

I. Nyírjesi Terepbringa Kupa, 18+ év

helyezésnévtelepülés
1.Koleszár NorbertBalassagyarmat
2.Nagy BalázsBalassagyarmat
3.Reitingerné Golyán SzabinaBalassagyarmat
forrás: 222 Sport Alapítvány