Hirdetések

Balassagyarmaton járt tegnap a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési frakcióvezetője, aki a helyi KDNP-s elnökkel találkozva egyeztetett egy új egészségügyi központ létrehozásáról, valamint egy szomszédos kihasználatlan terület parkolóvá alakításáról.

Simicskó István eredetileg egy másik programra érkezett a városba, de Frankó Viktória önkormányzati képviselővel, a KDNP helyi elnökével találkozva elment a Szontágh Pál utcába is, ahol együtt tekintették át egy új egészségügyi központ létesítésének lehetőségét.

A kórház területén, állami kezelésben lévő üres területből alakítanának ki parkolókat a Szontágh Pál utcában. (fotó: fb.com)

Frankó Viktóra internetes fórumán ismertette, hogy az önkormányzat az egykori sztk rendelőintézetet egészségügyi központtá alakítaná, amennyiben az állami tulajdonú ingatlant megkapja a város. A szakrendelések helyének kialakításával számos ellátás itt, a kórházon kívül lenne elérhető.

Simicskó István és Frankó Viktória a Szontágh Pál utcában. (fotó: fb.com)

A képviselő Simicskó Istvánnal egyeztetve azt is közölte: a rendelésre érkezők számára parkolókat is építeni kell, ami a szomszédos, kihasználatlanul, üresen álló telken valósulhatna meg. Frankó Viktória közölte: a szakrendelés nyitva tartási időszakán kívül a Szontágh Pál utca társasházaiban lakók is végre több parkolóhelyhez jutnának.