Hirdetések

Megkérdeztük Bojtos Istvánt, a gyarmati baloldali tömörülés önkormányzati képviselő-jelöltjét, milyen jogi lépéseket fontolgat azt követően, hogy nyilvánosságra hoztuk: Balassagyarmaton járt Márki-Zay Péter. Szerinte Márki-Zay nem is méltatta Gyenes Szilárdot, továbbá elszámoltatásban nem hajlandó részt venni.

Május 2-án a Nemzeti Választási Iroda nyilvántartásba vette Gyenes Szilárdot, a Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesület (SZAB) polgármester-jelöltjét, majd a jelölő szervezet gyorsan hozzálátott a kampány nyitásához. A nyilvános bemutatkozást az egyik vendéglátóhely különtermében kezdték. Információnk szerint korábbi döntésükkel szemben nem akartak nagy publicitást, pedig a nyitány sztárvendége Márki-Zay Péter ex-miniszterelnök-jelölt volt.

A helyi média az esemény előtt és után sem értesült hivatalos körből, az egyik résztvevőre támaszkodva írt elsőként az ipolyinfo.com Márki-Zay látogatásának tényéről.

Bojtos István szerint „hazudott” az ipolyinfo.com, ezért kérdésekkel igyekeztünk tisztázni a helyzetet, amit zaklatásként értékelt a képviselő-jelölt. (kép: ipolyinfo.com)

Bojtos István, a SZAB önkormányzati képviselő-jelöltje érintve érezte magát a témában és azt közölte, hogy jogi lépéseket fontolgat azért, mert az ipolyinfo.com úgy foglalkozott a témával, hogy annak tartalma megkérdőjelezhető. Ezt követően e-mailben kerestük meg Bojtost, hogy megtudhassuk, milyen minőségben kíván jogi ügyet kreálni a tudósításból és mi az inkriminált rész.

Egyenesen visszautasítom, hogy engem elszámoltasson bármilyen tevékenységemmel kapcsolatban. Nem vagyok hajlandó önnel szóba álni.

– írta válaszában Bojtos István, a SZAB önkormányzati képviselő-jelöltje.

A SZAB a megkezdődött politikai kampányban azt közvetíti internetes kommunikációiban, hogy a helyi média nem számol be az általuk szervezett eseményekről. Ezért ezúttal azt is kérdésként fogalmaztuk meg, hogy mikor és milyen módon tájékoztatták a médiát a jövőbeni eseményről, illetve a SZAB máig miért nem publikált semmi Márki-Zay Péter látogatásáról. Bojtos annyit reagált felszólítóan, hogy fejezzük be a zaklatást!