Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Mégsem tartja meg a Placcs nevet Balassagyarmat legújabb vendéglátóhelye. Az eredeti tervtől eltérően új néven nyit meg a város legromantikusabb helyen lévő bisztrója. Jeney Deniel vállalkozó azt ígéri, hogy stílusos vendéglátásra törekszik. Jöjjenek a részletek!

A pályázati anyag munkacíme volt a Placcs, amellyel végül megnyerte Balassagyarmat üdülőövezete vadonatúj vendéglátóhelyének bérleti jogát egy 30 éves vállalkozó. A Spanyolországból szülővárosába visszaköltözött – többek között étteremmenedzseri tapasztalattal is bíró – Jeney Deniel családot alapított, egyik gyermeke 3 éves, a másik idén látta meg Balassagyarmatot.

És mindjárt apukája új munkahelyét is megnézheti, mert Jeney már a végül Hetes névre keresztelt bisztró – a mellette lévő tó sorszáma alapján – nyitásán dolgozik. Az ipolyinfo.com-nak pénteken este adott interjújában azt mondta: dolgos hónap van mögötte, mert március 28-án hirdették ki őt a pályázat nyerteseként.

A bisztró szó hallatán ma már inkább a gourmet-jelleg ugrik be sokaknak, de nem erről van szó. A Hetes a büféhez képest magasabb színvonalú szolgáltatást ad, jó értelemben vett jómódúság jellemzi, de nem rugaszkodik el Nyírjes közegétől. Sőt, éppen az a fontos, hogy aki belép, az érezhessen valamit az őt körülvevő természetből, hiszen ezért jön ki, pihenni.

– ismertette a vendéglátóhely alapvető miliőjét a fiatal vállalkozó. Jeney azt is elmondta, hogy már akkor vonzotta őt az ötlet megvalósítása, amikor még a régi épület állt a mai helyén, és fel is kereste a városházát, hogy megtudja, mikor lehet pályázni az üzemeltetésre. Hozzátette: erős a vonzalma Nyírjeshez, korábban egy évet lakott az üdülőövezetben és máig azt érzi, hogy szüksége van arra a hangulatra, amit az erdő és a tavak képes adni neki.

A Hetes hivatalos nyitásakor, ezen a hétvégén hekket is kínálnak, ami a teraszon ülve, a lemenő Nap fényében is elfogyasztható.

Hirdetések