Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Szerdán 21 órakor érkezett friss jelentések szerint továbbra is műtőben van a szlovák miniszterelnök. Robert Ficora Balassagyarmattól légvonalban alig több mint 60 kilométerre, Nyitrabányán adtak le lövéseket. Fico súlyosan megsérült, a tettest elfogták.

A besztercebányai kórházban műtik ezekben a percekben is Szlovákia miniszterelnökét, miután nyitrabányai kampányútja során egy 71 éves író, Juraj Cintula öt lövéssel ejtett rajta súlyos sebeket. A merénylő a kultúrház előtti téren várakozott sok más emberrel együtt, majd amikor Fico megérkezett a helyszínre, odaszólt neki, hogy jöjjön közelebb hozzá. A miniszterelnök odalépett, ekkor lőtte le őt Cintula.

Az ujszo.com más forrásokra hivatkozva azt írta: a merénylő egy lévai irodalmi klub alapítója, tagja a Szlovák Írószövetségnek. Nyolc éve azt tervezte, hogy megalapítja a „Mozgalom az erőszak ellen” nevű pártot.

Fico állapotáról Robert Kalinák védelmi miniszter nem sokkal 20 óra után beszélt. Azt mondta: továbbra is a műtőben van a miniszterelnök.

Hirdetések