Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze vádat emelt egy 56 éves salgótarjáni férfi ellen, aki egész napos italozást követően volán mögé ült és balesetet okozott.

A vádirat szerint férfi, akinek vezetői engedélye nincs, 2023. szeptember 29-én jelentős mennyiségű szeszesitalt fogyasztott el egy presszóban, majd az éjszakai órákban haza akarta szállítani ismerősét, ezért súlyosan ittas állapotban volán mögé ült.

A 21. számú főúton található kereszteződést lassan, bizonytalan úttartással közelítette meg, kanyarodási szándékát irányjelző használatával jelezte.

Ekkor érkezett szemből szolgálati autójával két rendőr. A rendőrautó vezetője a vádlott bizonytalan és lassú haladása miatt megkülönböztető fényjelzést használva a jármű mellett megállva fel akarta őt szólítani, hogy álljon félre. Ekkor az ittas férfi erőteljes gázt adva hirtelen félrerántotta a kormányt és az autója bal oldalával nekiütközött a rendőrségi gépjárműnek, majd megállás nélkül továbbhajtott még pár száz métert.

A baleset következtében a rendőrautó vezetőjének könnyű sérülései keletkeztek.

A vétkes sofőr cselekményével megszegte a KRESZ több, közúti közlekedésre vonatkozó szabályát, ezért a járási ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével és segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettével vádolta meg, vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Hirdetések