Hirdetések
Hirdetések
Hirdetések

Először megfenyegette, majd kést szorított a torkához, végül bántalmazta az idős asszonyt az a 42 éves bátonyterenyei nő, akit a rendőrök két nap alatt azonosítottak és elfogtak.

Hirdetések

A helybeli nő május 27-én kora délután jelent meg egy Bátonyterenyén élő idős asszony lakásánál, ahol először megfenyegette a sértettet, majd elővett egy kést és azt a szépkorú torkához tartva pénzt követelt tőle. Miután az idős asszony nem teljesítette a kérését, az elkövető a földre lökte a beteg és védekezésre képtelen nőt, majd bántalmazta. Az erőszakos támadó ezt követően a lakásban értékek után kutatott, végül nagyobb összegű pénzzel távozott.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság nyomozói nagy erőkkel kezdték keresni a támadót. A széles körű adatgyűjtés és más nyomozási cselekmények eredményeként a nyomozók azonosították, és május 29-én elfogták a 42 éves helyi lakost. Kiderült, az asszony nem ismeretlen a nyomozók előtt, hiszen számos vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt jelenleg is folyik ellene büntetőeljárás.

A nyomozás során megállapították azt is, hogy az elkövető az idős asszony lakásába a rablást megelőző napon is bement, akkor édességet, szeszes italt és aranyékszereket vitt el közel százezer forint értékben.

Munkatársaink rablás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták a nőt, majd kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság elrendelt. A hatóság tagjai vagyonvisszaszerzés keretében egy autót, valamint számos értékes ruhaneműt foglaltak le. Ez utóbbiakat a nő a rablásból származó pénzen vásárolta.

Hirdetések